Spa Psychologie - Alphen aan den Rijn

Declaraties

Zorgprestatiemodel

Wij registreren en declareren volgens het Zorgprestatiemodel met de prestatiecodes en tarieven die jaarlijks vastgesteld worden door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Eigen risico

Een vergoeding uit de basisverzekering zal door uw zorgverzekeraar eerst verrekend worden met uw jaarlijkse eigen risico. In 2024 bedraagt het verplichte eigen risico € 385,-. Het eigen risico betaalt u aan uw zorgverzekeraar.

Gecontracteerde zorgverzekeraars 2024

Met onderstaande zorgverzekeraars hebben wij een overeenkomst afgesloten. Wij declareren zorg die onder de vergoedingen van uw basisverzekeringen vallen rechtstreeks bij deze zorgverzekeraars. Van uw zorgverzekeraar ontvangt u een afrekening voor uw jaarlijkse eigen risico.

ZorgverzekeraarZV-groepUZOVI-code
ASRASR9018
Ik Kies ZelfASR3336
AevitaeCaresq3360
DSWDSW7029
InTwenteDSW3344
Stad HollandDSW7037
SZVKDSW3363
ONVZONVZ3343
ONVZ ExpatsONVZ3365
JaaahONVZ3343
VvAAONVZ3343
SallandSalland3347
HollandZorgSalland3347
Zorg en ZekerheidZorg en Zekerheid7085
AZVZZorg en Zekerheid7085

Ongecontracteerde zorgverzekeraars 2024

Bent u verzekerd bij een van onderstaande zorgverzekeraars dan ontvangt u van ons maandelijks een nota via Infomedics. U kunt deze nota zelf declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor  zorg die onder de vergoedingen van uw basisverzekering valt heeft u recht op een vergoeding volgens uw polisvoorwaarden. Uw zorgverzekeraar zal het jaarlijkse eigen risico in mindering brengen op de vergoeding.

ZorgverzekeraarZV-groepUZOVI-code
CZ (incl. Nationale-Nederland en OHRA)CZ9664
Menzis (incl. Hema en VinkVink)Menzis3332
AnderzorgMenzis3333
VGZ (incl. Bewuzt, IZZ, en Zorgzaam)VGZ7095
IZAVGZ3334
UMCVGZ0736
Univé (incl. ZEKUR vrij)VGZ0101
ZEKUR NaturaVGZ3361
Zilveren Kruis (incl. Prolife en Ziezo)Zilveren Kruis3311
De FrieslandZilveren Kruis3358
FBTOZilveren Kruis3351
InterpolisZilveren Kruis3313

Met een restitutiepolis heeft u in principe recht op volledige vergoeding van uw zorgkosten (na verrekening van het jaarlijkse eigen risico). Een aantal zorgverzekeraars hanteert echter niet de tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit maar heeft een eigen tarievenlijst waardoor de werkelijke vergoeding lager is. Heeft een natura- of combinatiepolis dan is de vergoeding nooit volledig (in de regel 60-80%). Een budgetpolis heeft de laagste vergoeding (ca. 50-60%). U kunt de exacte vergoedingen terugvinden uw polisvoorwaarden.

Onze nota’s worden verzonden via Infomedics. De betalingstermijn is 30 dagen. Dit is meestal voldoende om de nota met uw zorgverzekeraar af te handelen. Duurt de uitbetaling van uw zorgverzekeraar langer, heeft u de nota niet direct doorgestuurd, is de vergoeding geheel of gedeeltelijk verrekend met uw eigen risico, of ontvangt u om een andere reden geen (volledige) vergoeding dan is het mogelijk om uitstel van betaling of een betalingsregeling aan te vragen bij Infomedics. Contactgegevens staan op uw nota.

Onverzekerde producten

Nota’s voor onverzekerde producten (o.a. hulp bij aanpassingsstoornissen, relatie- en werk gerelateerde problematiek, losstaande intelligentie onderzoeken, coaching, trainingen en lifestyle programma’s) worden maandelijks verzonden verzonden en ontvangt u rechtstreeks van onze praktijk of via Infomedics. In beide gevallen is de betalingstermijn 30 dagen.

Klik hier voor onze volledige betalingsvoorwaarden