Spa Psychologie - Alphen aan den Rijn

Persoonlijkheidsproblematiek

Persoonlijkheid is alles wat iemand uniek maakt als persoon: eigenschappen, karaktertrekken en gedrag. Mensen met een persoonlijkheidsstoornis zijn vastgelopen in het dagelijks leven en vaak ook in hun sociale contacten. Zij hebben daar enorme last van en de klachten zijn vaak wisselend. Voorbeelden zijn angsten, depressiviteit, emotionele instabiliteit en impulsiviteit. Hiervoor bieden wij verschillende behandelingen.

Vroeger werd er gedacht dat er weinig aan persoonlijkheidsproblematiek kon worden gedaan. Recent onderzoek laat zien dat persoonlijkheidsproblematiek wel degelijk te behandelen is. Zo draagt cognitieve gedragstherapie aantoonbaar bij aan het verminderen van klachten en aan het beter functioneren van mensen met persoonlijkheidsstoornissen.

Naast behandelingen is er ook een mogelijkheid tot persoonlijkheidsonderzoek. Dat geldt ook voor mensen die geen persoonlijkheidsstoornis hebben, maar die wel graag meer zicht willen hebben op hun identiteit, karaktertrekken en hoe zij omgaan met spanningen en problemen.